RNCE la Adunarea Generală OBESSU la Viena

📌 În perioada 25-26 iunie 2022, @itsvivieeen, coordonatoarea Departamentului Resurse Umane, a reprezentat RNCE în cadrul Adunării Generale a @obessu la Viena. Această adunare a reunit delegații tuturor organizațiilor-membre ale OBESSU, fiecare reprezentând elevii din fiecare țară a Europei în mod democratic și la nivel național.

📝 În cadrul GA (General Assembly), au fost abordate diverse subiecte în “discussion corners” precum abandonul școlar, pride în școli, decolonizarea curriculei școlare, digitalizarea educației, discriminarea minorităților etnice și multe alte aspecte primordiale ale sistemului educațional.

✅ De asemenea, a fost discutat planul de activitate al OBESSU pentru perioada 2023-2025, precum și prioritățile organizației în următorii ani. Printre ele se enumeră sănătatea mintală a elevilor, inclusivitatea în școli, democrația, criza climatică și multe altele. Au avut loc și alegerile pentru noul Board OBESSU, fiind aprobat și Monitoring Committee.

🤗 Delegata RNCE și colega noastră a menționat că General Assembly a reprezentat o experiență incredibilă, ce i-a permis să discute problemele elevilor din Republica Moldova în cadrul unui eveniment internațional.

🥳Ținem să amintim ca RNCE a devenit, oficial, membru-candidat al OBESSU, fiind aprobat de către toate organizațiile membre ale organizației umbrelă!
RNCE are oportunitatea să facă schimb de bune practici cu alte organizații ce reprezintă elevii, la nivel european, deci fiți pe fază pentru a vedea ce planificăm în continuare!

Sursă: Instagram
Înapoi la noutăți