RNCE a înaintat un demers către MEC

La data de 08 decembrie 2021, Rețeaua Națională a Consiliilor Elevilor, în urma consultării a peste 60 de Consilii ale Elevilor din Republica Moldova și alături de Daniel Chitoraga, a înaintat un demers către Ministrul Educației și Cercetării, Domnul Anatol Topala, prin care se cere analiza posibilității de a elibera de la preBAC candidații care dețin certificate internaționale de cunoaștere a limbilor străine, și asigurarea lor cu nota 10 din oficiu la tezele semestriale la limba străină.

În același timp, cunoaștem faptul că în 2021, 1301 elevi din Republica Moldova au primit 10 din oficiu la examenul de Bacalaureat la Limba străină, în baza certificatelor recunoscute internațional.
Unul din motivele principale de ce ar trebui să fie acceptat acest demers ar fi faptul că profesorii, dar și elevii sunt suprasolicitați la realizarea și verificarea acestor lucrări.

Mizăm pe receptivitatea și susținerea Ministerului Educației și Cercetării, dar și a elevilor din Republica Moldova. 🇲🇩 #rnce#părereaelevilorcontează

Sursă: Instagram
Înapoi la noutăți