Rețeaua Națională a Consiliilor Elevilor cere eliberarea de la tezele/preBAC-ul la limba străină a elevilor cu nota 10 din oficiu la BAC

Rețeaua Națională a Consiliilor Elevilor solicită ca elevii care dețin certificate internaționale de cunoaștere a limbilor străine să fie scutiți de tezele semestriale și pre-BAC.

Elevii claselor a 12 -a, au semnat o petiție online, iar Rețeaua Națională a Consiliilor Elevilor susține inițiativa, astfel vor să transmită mesajul petiției către toți elevii din țară.

,, În conformitate cu Ordinul nr.157 din 20 martie 2015, care asigură elevii cu nota 10 din oficiu la probă de limbă străină a examenului de absolvire a clasei a 12-a, cerem eliberarea candidaților care dețin certificate internaționale de cunoaștere a limbilor străine de la tezele semestriale şi preBAC, întrucât profesorii sunt suprasolicitaţi la realizarea acestora şi la verificarea unei abundenţe de lucrări. Totodată, tezele/preBAC-ul la limbă străină sunt doar un examen adăugător care îngreunează elevii care dețin certificatul ce demonstrează nivelul corespunzător de cunoaştere al limbii. Această soluţie este aplicată deja în cadrul Liceului Teoretic Republican “Aristotel”.

De aceea, solicităm respectuos, Ministerului Educaţiei şi Cercetării să analizeze problema în cauză şi să intervină cu o soluţie la nivel national. ‘’ – se arată în petiție

În acest context, elevii spun că motivele ar fi că profesorii sunt suprasolicitaţi la realizarea acestora şi la verificarea unei abundenţe de lucrări. Totodată, tezele/preBAC-ul la limbă străină sunt doar un examen adăugător care îngreunează elevii care dețin certificatul. Acesta demonstrează nivelul corespunzător de cunoaştere al limbii.

Amintim că, în octombrie elevii claselor a 12 -a au scris o petiție online, prin care cer simplificarea examenelor de bacalaureat pentru anul 2022.

Înapoi la noutăți