Raport: Opinia elevilor despre desfățurarea procesului educațional în perioada pandemică

📍Situația pandemică a fost o etapă definitorie în viețile elevilor de pretutindeni. A fost o provocare atât pentru școlari cât și pentru profesori. 📚

📍Întrucât părerea elevilor este primordială pentru noi și cei de la Ministerul Educației și Cercetării 😃 , am realizat un sondaj care a evidențiat problemele întâlnite de tineri în viața școlară cotidiană. Unele din problemele adresate în sondaj au fost :

➡️Cât de respectate sunt normele și restricțiile sanitare în instituțiile de învățământ?
➡️În ce format doresc elevii să studieze?
➡️Dacă cunosc vreun coleg sau profesor care nu dispune de tehnică pentru a face lecțiile online?

În cadrul analizării sondajului, am observat că elevii din învățământul profesional-tehnic se simt nemulțumiți și discriminați față de elevii din învățământul general privind mediul de studii în perioada pandemică. Echipa RNCE, în urma rezultatelor obținute, a luat la cunoștință această problemă, a organizat o consultare publică atât cu reprezentanții instituțiilor profesional-tehnice, cât și cu șeful Direcției pe Învățământ secundar- profesional mediu de specialitate, Gîncu Silviu.

În urma consultării a fost enunțată o varietate mare de păreri și idei, iar pentru a putea interveni și a ajuta studenții, am luat decizia de a trimite un șir de recomandări către organele competente, MEC și CNESP, pentru a ajunge la un numitor comun și a rezolva această situație.

✅Rezultatele au fost recepționate și suntem bucuroși să le împărtășim cu voi, le puteți găsi pe site în mapa “Arhivă“ !😀

Vă mulțumim pentru încrederea acordată! În scurt timp, revenim 💪🏼cu noi activități și soluții la problemele actuale!
Cu drag, echipa RNCE
#rnce #sondaj #părereaelevilorcontează

Sursă: Instagram
Înapoi la noutăți