Comunicat Oficial: Ministerului Educației nu îi pasă de Parerea Elevilor


În urma demersului emis pe data de 08.12.2021, inițiat datorită petiției care a fost semnată de peste 400 elevi și în urma consultării cu peste 60 de Consilii ale Elevilor din Republica Moldova, prin care a fost solicitat, în conformitate cu Ordinul care asigură elevii cu nota 10 din oficiu la proba de limbă străină a examenului de absolvire al clasei a XII-a, analiza posibilității de a elibera de la testările de pregătire a elevilor (preBac) la limbile străine candidații care dețin certificate internaționale de cunoaștere a limbilor străine și asigurarea lor cu nota 10 din oficiu la tezele semestriale la limba străină respectivă. Ironic fiind faptul că aceștia sunt deja eliberați de examenul de Bacalaureat, iar susținerea preBac-ului- testare menită să te pregătească de Bacalaureat, ar fi irelevantă.
Răspunsul oferit de către Ministerul Educației și Cercetării (anexat la postare) a fost evaziv și plin de detalii irelevante. Solicitările adresate în demers au fost ignorate, manifestând astfel lipsă de interes față de problemele elevilor din treapta liceală și astfel s-a afirmat indiferență față de opinia elevilor.
În acest sens, RNCE consideră că Ministerul nu dorește să ia atitudine în facilitarea sistemului educațional și dorește, în schimb, ca elevii și profesorii să își piardă timpul în mod nerezonabil. Astfel, insistăm pe organizarea unei întrevederi sau chiar a unei mese rotunde ce ar viza acest subiect.
Anexăm mai jos scrisoarea de intenție adresată Ministerului Educației și Cercetării și așteptăm un răspuns cât mai curând! Fiți alături de noi pentru mai multe detalii.
UPDATE: Am venit cu o reacție, însă incompetența funcționarilor publici (care nu erau prezenți la locul de muncă), nu are limite, astfel am depus scrisoarea în cutia de la intrare, fiind nevoiți să revenim săptămâna viitoare, sperăm că ministerul a învățat din greșelile sale și va fi dispus să asculte părerea elevilor! #rnce#părereaelevilorcontează

Sursă: Instagram
Înapoi la noutăți