Ce Actualmente Reglementează Activitatea Consiliilor Elevilor în RM?

❗️La momentul actual, activitatea de reprezentare a elevilor din Republica Moldova este reglementată doar prin intermediul Anexei nr.1 a Ordinului nr.136, din 26 martie 2013, ce prezintă Instrucțiunile privind Constituirea și Funcționarea Consiliilor Elevilor. Instrucțiunile însă oferă o informație vagă și învechită, care nu facilitatează reprezentarea elevilor.

😊Prin proiectul „Consiliile
Elevilor cu acte în regulă”, Rețeaua Națională a Consiliilor Elevilor și partenerii săi luptă pentru un un cadru legal puternic, creat într-un mod participativ, consultat cu reprezentanți ai elevilor și ai societății civile, astfel, împuternicind Consiliile Elevilor și facilitând procesul de reprezentare al acestora.

☺️Prin urmare, proiectul se va finaliza cu propunerea noului Regulament-Cadru de funcționare și organizare al Consiliilor Elevilor și al notelor metodologice către grupul de lucru, creat din inițiativa Ministerului Educației și Cercetării la începutul lunii martie al anului 2023, care lucrează asupra actualizarii cadrului legal ce încadrează activitatea Consiliilor Elevilor.

*Acest material este realizat de „AO Rețeaua Națională a Consiliilor Elevilor" în cadrul proiectului „Capacitarea organizațiilor locale de tineret din Moldova", implementat
de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Danemarca, cu suportul financiar al New Democracy Fund.

Sursă: Instagram
Înapoi la noutăți